Вълшебна отвара за най-смотаните

Вече съм на летището, когато решавам, че е крайно време да си купя френски комикс. Изборът не е голям, след като през последните няколко дни съм отхвърлила десетки варианти, като комикс от букинист на река Сена, комикс от Shakespear & Co., комикс от други интересни места... Затова запретвам ръкави и се хващам да преглеждам книжния щанд на малкото летище "Бове", близо до Париж.
Кликни на всяка снимка за по-голям размер
Харесвам си книга, свързана с приключенията на непобедимите гали. Comment Obelix est tombe dans la marmite du druide quand il etait petit разказва как малкият Обеликс се озовава в казана с вълшебна отвара. Работата е там, че като дете Обеликс често е тормозен от момчетата, не блести с изключителен ум и някак все остава апатичен към събитията. Любимецът на всички Астерикс го подканва да пийне от вълшебното питие за сили. Закръгленият му приятел обаче пада в казана и лакомо изгълтва всичко. Нататък историята я знаем - никой повече не тормози Обеликс, който завинаги остава под въздействието на еликсира.

Моето издание е с твърди корици и хубава хартия. За първи път обаче текстът на Госини е публикуван във френското списание Pilote през 1965-а. През 1989-а Албер Юдерзо допълва към вече създадените илюстрации още няколко и книгата е готова.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Алиса в чизми | 2014-2017. Всички права запазени.