До Луната и обратно

Кликни на всяка снимка за по-голям размер
Веднъж вече обясних колко много харесвам Оливър Джеферс, затова с The Way Back Home ще давам по същество. Ето я историята:

Момченце намира самолет в килера си - не помни преди да го е виждал, нито знае как е попаднал там, но нали е там - решава да го издигне във въздуха. Момчето лети, лети, лети все по-нависоко, а когато горивото му свършва, е принудено да кацне на Луната. Тук сюжетът от сладурско-забавен става страшно-приключенски, защото по същото време на месечината аварийно се приземява един марсианец. Двамата решават да си помогнат взаимно, като ремонтират комическия кораб и заредят червения самолет. Какво се случва после е тайна (виж снимките за spoiler), но страниците са обагрени с виолетов и черен фон (изглежда просто велико), мяркат се едно-две чудовища и, разбира се - спасения пингвин от книжката Lost and Found (но само за по-наблюдателните).

Мисля, че досега не съм харесвала толкова много книга на Оливър, а най-малко това очаквах от тази. И щом я няма на български, добре че може да се купи в оригинал от "Книгомания". :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Алиса в чизми | 2014-2017. Всички права запазени.