Котаракът Фадълс напуска дома

Кликни на всяка снимка за по-голям размер
Фадълс е домашен котарак, чиито мустаци не са стигали по-далеч от входната врата. Той е ужасно глезен, обича да си похапва, а също и да поспива. Живота си живее Фадълс, докато един ден му хрумва шантава идея - да излезе навън. Всъщност, оказва се, че пухкавият любимец цял живот е мързелувал и ето, сега копнее за голямо приключение! Стъпка напред, още една, трета, но мама го спира със забраната: "Не може да излизаш!" "И защо пък да не може?", чуди се Фадълс и направо не му се вярва.

Разбира се, четириногият успява да се измъкне. С повече подготовка се оказва на улицата - без храна и легло - и много бързо си навлича куп неприятности. Водата е мръсна, съседското куче не приема гости, а да се покатери на дърво се оказва далеч по-трудно, отколкото на някой диван. Страхът се покачва, мама започва да липсва на Фадълс, но след дълго лутане в нощта, котаракът попада точно там, където му е мястото. Отново у дома.

Зад "Фадълс" стои американецът Франс Фишър - дългогодишен аниматор на "Дисни". Вдъхновен от собствения си котарак Феликс, той издава книгата през 2011-а и само за няколко месеца спечелва сърцата на хиляди читатели.

"Фадълс" се издава на български от "Тера Лингва" и може да се намери във всички добри книжарници.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Алиса в чизми | 2014-2017. Всички права запазени.