Да прогоним мрака с песен

Кликни на всяка снимка за по-голям размер
Хайде да прогоним мрака с песен! - това иска от нас Керълайн Удуорд, авторката на прекрасната едноименна книжка. Историята е съвсем кратка, затова и аз ще я събера само в няколко изречения.

Шестгодишната героиня всеки ден изминава голямо разстояние до спирката на училищния автобус. Пътят й минава през близката гора, където странни сенки шават и мърдат мустаци. И тогава момичето решава да прогони мрака с най-красивата и смела песен. Прекрасният превод на стиховете не е случаен, с него се е заела Надежда Радулова, която всъщност е и издател на книгата с логото на "Тодор Нейков". Рисунките пък са дело на Джули Морстад, награждавана художничка от Ванкувър, чиито илюстрации напълно кореспондират с настроението от текста. 

"Да прогониш мрака с песен" е една от онези книги, които са толкова хубави, че в никой случай не биха имали небивал успех сред българските читатели. Или от онези книги, които като гледам в интернет на английски, ми се иска да бяха пуснати и на български. Само дето този път наистина я има. :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Алиса в чизми | 2014-2017. Всички права запазени.