Кравичката Сладка Муу, която дава...

Кликни на всяка снимка за по-голям размер
При мен попадна след специална препоръка на човек от „Артлайн”. Погледнах я леко скептично. „Каква пък ще е тая толкова яка детска книга, за която да не знам." Съмненията продължиха: "А тия рисунки, харесват ли ми всъщност...” И тогава видях онази илюстрация, има я по-долу, на която фермерът дои кравичката, а на дупето му има текст. И поисках "Хладка Сладка Муу" в личната си библиотека.

Но да погледнем отблизо

Нашата кравичка е специална. За разлика от останалите, тя носи красива плетена шапка и топли зимни ботуши. Ала не е само това! Петната й нямат нищо общо с тези на другите, а какво може да направи една крава по-различна от тях? Аха, сетих се. Ето каква е работата:
Много ми е топло, за да давам мляко. Кравичката Сладка Муу искаше да дава най-хубавото, най-възхитетелно, най-вкусно и гъсто мляко. Но не можеше.

Фермерът стискал, стискал, стискал, но кофата под Сладка Муу все си оставала празна.

Всичко това, ведно с погледите и шушуканията на другите крави в обора, притеснявало Хладка Сладка Муу. 

Накрая, разбира се, на петнистата героиня се случва нещо, което да покаже, че да си различен е хубаво. Не сме очаквали друго, нали? Но не сме очаквали и това... :)

СЛАДОЛЕД

Страхотен дебют на Фиона Рос, оценяващ индивидуалността у всеки от нас. Малко драма, няколко крави и много смях!

Надникнах в кухнята и помолих Стоян, виновника това чудо да попадне при мен, за няколко думи:
Вероятно е страхотно сам да илюстрираш историята, която създаваш. Фиона Рос е постигнала чудесен баланс между текст и рисунки. Aз избрах „Хладка Сладка Муу“ за първата въобще книжка на племенницата ми, защото смятам че е важно у най-малките да се възпитава вкус към красивата илюстрация в един свят, където пазарът е залят от розов ултразахаросан кич.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Алиса в чизми | 2014-2017. Всички права запазени.